(Ayyuha t-talib...!
handboek voor het modern standaard Arabisch
Herman Talloen
Auteur:
Uitgegeven:
Antwerpen ; Apeldoorn, 2007
Editie:
3e, gecorr. en geactualiseerde dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 oktober 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2002
Plaats van uitgave:
Leuven
Uitgever:
Apeldoorn : Garant
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Spraakkunst; algemeen (837.1)
NUR:
Taal Hoger Onderwijs (113)
Codes
ISBN:
978-90-441-2131-5
EAN:
9789044121315
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
375 pagina's
Extra pagina's:
XXIV
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: Leuven : Apeldoorn : Garant, 2002.
Annotatie
Leerboek met oefeningen.
Flaptekst
Hoevelen koesteren niet de wens Arabisch te leren om meer te kunnen genieten van wat de Arabische landen en hun cultuur te bieden hebben? En hoevelen kijken hier ten onrechte tegenop?
Voor wie het Arabisch beheerst, gaat een wereld open. Een springlevende, uiterst gevarieerde wereld, die steeds meer 'bij ons om de hoek' te vinden is, en een eerbiedwaardige oude wereld waaraan de moderne westerse wetenschap en cultuur zeer schatplichtig zijn.
Dit studieboek maakt duidelijk dat het Arabisch een leerbare taal is. Zoals bij elke taal zal enig doorzettingsvermogen nodig zijn. Maar de didactiek zit in het studieboek ingebakken. Twee enthousiaste docenten hebben er een jarenlange leservaring en een buitengewone expertise als native speaker in gebundeld. Het studieboek besteedt bijzondere aandacht aan de moeilijkheden die juist Nederlandstaligen met het Arabisch hebben en legt de grote systematiek van deze wereldtaal bloot.
De audio-cd's met de ingesproken basisteksten en oefeningen maken de gebruiker vertrouwd met het Arabisch als spreektaal. Samen met het afzonderlijk gepubliceerde addendum dat de cd-teksten, de oplossingen bij de oefeningen en de geïntegreerde woordenlijst bevat, zullen ze zeker ook bij zelfstudie hun nut bewijzen.
Herman Talloen (°1950) studeerde Arabistiek aan de Universiteit Gent. Hij doceerde jarenlang Arabisch aan de Universiteit Gent, de universiteit Antwerpen en het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken van de Hogeschool Antwerpen. Sinds 2004 is hij verbonden aan het departement Toegepaste Taalkunde van de Lessius Hogeschool te Antwerpen.
Abied Alsulaiman (°1962) studeerde Klassieke Filologie in Athene en Semitische Taalkunde aan de Universiteit Gent. Hij doceert sinds 1994 Arabisch aan het departement Toegepaste Taalkunde van de Lessius Hogeschool te Antwerpen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen