#MeToo
over seks, macht en verandering
Jan den Boer
Auteur:
Uitgegeven:
Bodegraven, 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Overige onderwerpen (308.19)
NUR:
Non-fictie vrije tijd/algemeen (400)
Codes
ISBN:
978-94-928830-6-3
EAN:
9789492883063
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
205 pagina's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Overzicht van de #MeToo-discussie met een perspectief om niet te blijven steken in een strijd tussen de seksen.
Flaptekst
#MeToo
OVER SEKS, MACHT EN VERANDERING

#MeToo heeft een storm van verhalen losgemaakt over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De sociale media verbinden vrouwen met elkaar in hun strijd tegen een geseksualiseerde maatschappij. Er is een nieuwe roep om gelijkheid, die veel verder gaat dan het aanklagen van mannen die misbruik pleegden.
In dit boek vertellen vrouwen over de enorme invloed die seksueel ongewenst gedrag op hun leven heeft, zeker als het ook nog ontkend wordt. Maar ook hoe ze nu de kracht vinden om te vechten voor een wereld waarin ze niet meer behandeld worden als seksobject. Sommige mannen blijven ontkennen, maar er zijn gelukkig ook mannen die diep doorvoelen dat vrouwen ook recht hebben op een veilige wereld. En dat dit begint bij hun eigen gedrag.
In dit boek staan #MeToo verhalen die je raken. Maar ook verhalen die hoop geven. Veel betrokkenen willen geen strijd tussen dader en slachtoffer, maar elkaar ontmoeten in een echt gesprek.
Dit boek maakt zichtbaar dat #MeToo onderdeel is van een revolutionaire verandering in onze samenleving. Een verandering van egoïstisch elkaar 'gebruiken' naar gelijkwaardigheid. Waarin vrouwen zich niet meer aanpassen aan de cultuur van mannen, maar mannen en vrouwen leren op elkaar af te stemmen. Dat leren we niet alleen door afspraken, maar ook door samen oefenen, gebaseerd op de nieuwste inzichten in de werking van ons brein. Van #MeToo naar #WeToo.

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden geven al lange tijd succesvol trainingen en therapie op het gebied van verlangen, grenzen en seksualiteit. Zij zijn in Nederland een van de bekendste trainers op dit gebied. Jan schreef hierover een aantal succesvolle boeken (onder meer Het is tijd voor een liefdesrevolutie) en vele artikelen.
www.traininginbalans.nl
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen