's Nachts droom ik van vrede
oorlogsdagboek 1941-1945
Carry Ulreich
Auteur:
Uitgegeven:
Zoetermeer, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
1940 - 1945; Wereldoorlog II; algemeen (935.3)
NUR:
Waargebeurde verhalen (402)
Codes
ISBN:
978-90-239-9685-9
EAN:
9789023996859
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
328 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Dagboek van een joods tienermeisje dat de Tweede Wereldoorlog overleefde doordat ze met haar familie ondergedoken zat bij een katholiek gezin.
Flaptekst
Dit originele en ongecensureerde dagboek van een Joodse tiener werpt nieuw licht op de geschiedenis van Joden in de Tweede Wereldoorlog.

's Nachts droom ik van vrede is het unieke dagboek van de Rotterdams- Joodse Carry Ulreich, dat tot nu toe onbekend bleef. Het toont een meisjesleven in de tijd van de Grote Moord. Het dagboek maakt voor de lezer invoelbaar hoe het is om onder te duiken en hoe de dreiging van buitenaf je naar de keel grijpt. Met oog voor detail houdt Carry de dagelijkse gebeurtenissen bij, een dagboek en zes schriften vol. Haar stijl is authentiek, relativerend, en vaak humoristisch.

Carry Ulreich (1926) heet nu Carmela Mass en woont in Israël. Ze heeft zelf de laatste versie van haar dagboek nog doorgelezen en van een proloog voorzien.

Dr. Bart Wallet is als historicus verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam met als specialisme joodse geschiedenis. Hij onderkende de grote waarde van dit dagboek. Wallet bezocht Carry in Israël, ontdekte in de archieven aanvullende gegevens en voorzag het dagboek van een inleiding, achtergrondinformatie en foto's.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen