14 gemiste oproepen van Cruijff en andere voetbalverhalen
de beste sportverhalen van Michel van Egmond
Michel van Egmond
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2019
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
9 mei 2019
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Voetbal; Encyclopedische werken enz. (619.11)
NUR:
Sportverhalen (489)
Codes
ISBN:
978-90-488-4926-0
EAN:
9789048849260
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
396 pagina's
Bibliografische annotatie
Eerder verschenen in of iets gewijzigde vorm in Hard Gras, De Feyenoord Krant, Nieuwe Revu, Voetbal International, Torpedo, Algemeen Dagblad, Feyenoord Magazine, AD Sportwereld Pro, De Volkskrant, Esquire en Voetbal Magazine. - Met bibliografie.
Annotatie
Journalistieke reportages en interviews over met name het Nederlandse voetbal.
Flaptekst

Michel van Egmond viert dit jaar een jubileum: hij schrijft precies drie decennia lang fulltime over voetbal. In deze verzamelbundel is het beste van zijn werk samengebracht.
De unieke reportages in 14 Gemiste Oproepen van Cruijff gaan over ontmoetingen met grote sterren als Willem van Hanegem, Paul Gascoigne en uiteraard Johan Cruijff, maar vertellen ook de bijna vergeten levensverhalen van Árpád Weisz en Lutz Eigendorf en Wout Holverda.
Van Egmond gaat ver voor zijn verhalen. Vaak ook letterlijk. Zijn reportages komen vanuit alle windhoeken van de voetbalwereld. Hij reist naar Tokio voor een ontmoeting met de Japanse fanclub van VVV Venlo, bezoekt Zlatan Ibrahimovic in hartje Parijs en bericht op zijn eigen mild-ironische toon vanuit Peking over een wel heel vreemde persconferentie van Louis van Gaal.
Samengebundeld vormen zijn stukken een labyrint van unieke verhalen over de mooie, ontroerende, potsierlijke, verrassende en soms tragi-komische kant van het voetbal, bezien door het oog van de meest gelezen sportschrijver van dit moment.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen