15 minuten
Maaike Schutten
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-499-7043-7
EAN:
9789049970437
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
320 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Alex werkt bij een reclamebureau en leeft in het circuit van openingsborrels, filmstudio's, klassieke auto's, de bladen, hippe geode doelen en tweedehands kleding die vintage heet als er te veel geld voor gevraagd wordt.
Via haar werk komt ze in de buurt van de beroemdste en meest sexy zanger van Nederland: Dylan Winter. Even doet ze haar best om zijn charmes te weerstaan. Maar ze vindt hem spannend, hij vindt haar grappig en ontwapenend en ze raken verstrikt in een woestwilde affaire.
Daar beginnen Alex' fifteen minutes of fame: ze worden het 'liefdeskoppel van het jaar'; de paparazzi zijn de bosjes niet meer uit te slaan, showbizzprogramma's buitelen over elkaar heen om ze voor de camera te krijgen en ze krijgen uitnodiging na uitnodiging voor allerhande feestjes en filmpremi s. Maar het glamourleven heeft ook een schaduwkant, want wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt...
15 minuten is niet alleen een ongewoon liefdesverhaal, maar ook een hilarische en vlijmscherpe satire op de hippe wereld van het grote geld, met even herkenbare als absurde personages.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen