29 geschenken
hoe een maand lang geven je leven kan veranderen
Cami Walker
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
29 gifts : how a month of giving can change your life
Jaar van uitgave:
2009
Plaats van uitgave:
Cambridge, MA
Uitgever:
Da Capo Lifelong Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Levenskunst en zelfopvoeding (172)
NUR:
Gezondheid algemeen (860)
Codes
ISBN:
978-90-6834-239-0
EAN:
9789068342390
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
262 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: 29 gifts : how a month of giving can change your life. - Cambridge, MA : Da Capo Lifelong Books, cop. 2009.
Annotatie
Dagboekaantekeningen van een MS-patiënte, die haar lichamelijke en geestelijke conditie wist te verbeteren door dagelijks kleine geschenken te geven.
Flaptekst
Op vijfendertigjarige leeftijd worstelt Cami Walker met multiple sclerose, een chronische neurologische aandoening die het haar moeilijk maakt te lopen, te werken en van het leven te genieten. Op zoek naar een remedie tegen haar depressie na een ziekenhuisopname ontvangt ze een ongebruikelijk recept van een Afrikaanse medicijnvrouw: geef gedurende een periode van 29 dagen onvoorwaardelijk aan anderen. 29 geschenken is het levensveranderende verhaal van de auteur terwijl ze het proces van geven versus ontvangen onderzoekt en omarmt. Veel van de geschenken zijn bescheiden (een telefoontje, wisselgeld, een zakdoekje), maar het gaat dan ook om de daad van het geven. Op de 29ste dag blijkt Walkers gezondheid aanmerkelijk verbeterd...
Dit boek bevat naast haar persoonlijke verhaal ook getuigenissen van anderen wier leven positief veranderde ten gevolge van het geven, plus pagina¿s voor de lezer om zijn eigen geschenkenreis te documenteren. Meer dan een autobiografisch verhaal biedt 29 geschenken lessen over hoe de dagelijkse beoefening van altruïsme je kijk op het leven drastisch kan veranderen.

Bij Cami Walker werd in 2006 multiple sclerose geconstateerd. In april 2008 stelde ze de online 29-dagen-geven-uitdaging in, met de website www.29gifts.org. Ze woont in Hollywood, Californië, met haar echtgenoot Mark.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen