50 jaar NOS journaal
hoogte- en dieptepunten uit het nieuws
Philip Freriks
Uitgegeven:
[S.l.], 2005
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Nederland (095.1)
NUR:
DVD algemeen (050)
Codes
ISBN:
90-229-5715-2
EAN:
9789022957158
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19,3 cm
Omvang:
26 pagina's
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Nederlands gesproken. - Bevat: Binnenlands nieuws ; Buitenlands nieuws. - Bevat ook o.a.: De eerste 25 jaar ; 50 jaar weer ; Saai, hoezo?.
Annotatie
Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het NOS Journaal uitgebrachte dubbel-dvd met circa zes uur beelden van binnenlands en buitenlands nieuws, verdeeld in perioden van vijf jaar.
Flaptekst
Op 6 januari 2006 bestaat het NOS Journaal vijftig jaar. Ter gelegenheid van dit historische jubileum geeft A.W. Bruna MultiMedia in samenwerking met het NOS Journaal en Tijdsbeeld Media een unieke dubbeldvd uit met de hoogte- en dieptepunten uit de vijftigjarige geschiedenis van het Journaal. Een historisch document boordevol oorspronkelijke filmfragmenten, van Willem Drees en de Hongaarse Opstand tot de moord op Theo van Gogh en de Tsunami die in 2004 grote delen van Aziƫ vernietigde.

Maar naast de historische nieuwsfragmenten bevat deze dvd nog veel meer. U wordt een kijkje achter de schermen gegund, niet alleen bij het huidige Journaal, maar ook bij dat van 25 jaar geleden. Natuurlijk passeren 'historische' nieuwslezers als Fred Emmer, Rien Huizing en Harmen Siezen de revue. En niet te vergeten: de bloopers, historische versprekingen en missers.

Alles bij elkaar bevatten deze dvd's meer dan 6 uur beeldmateriaal. Ze bieden niet alleen een nieuwsoverzicht van de laatste vijftig jaar, de dvd's laten ook zien hoe nieuwsgaring en nieuwspresentatie zich de afgelopen vijftig jaar hebben ontwikkeld.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen