A van alibi
een Kinsey Millhone-avontuur
Sue Grafton
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 1995
Serietitel:
Rainbow crime
Serienummer:
19
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
"A" is for alibi : a Kinsey Millhone mystery
Jaar van uitgave:
1982
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Holt
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Genre(s):
Codes
ISBN:
90-417-7002-X
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
244 pagina's
Bibliografische annotatie
Vert. van: "A" is for alibi : a Kinsey Millhone mystery. - New York : Holt, Rinehart and Winston, 1982. - (A Rinehart suspense novel). - Uitg. in samenw. met BZZTôH. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 's-Gravenhage : BZZTôH, 1988.
Annotatie
Een jonge weduwe die gevangen heeft gezeten voor moord op haar man, geeft een vrouwelijke privé-detective opdracht de ware moordenaar op te sporen.
Flaptekst
Ik ben Kinsey Millhone. Privédetective, tweeëndertig jaar, geen kinderen, geen huisdieren. Eergisteren heb ik iemand vermoord en dat feit valt me zwaar De taaie voormalige agent Kinsey heeft een bescheiden privédetectivebureau opgezet in het rustige Santa Teresa, Californië. Al tweemaal gescheiden en met weinig persoonlijke bezittingen en nog minder persoonlijke relaties, heeft ze een zwak voor underdogs en verloren zaken.Acht jaar geleden werd Nikki Fife veroordeeld voor de moord op haar overspelige man. Nu, voorwaardelijk vrij, vraagt ze Kinsey om hulp om de echte moordenaar te vinden. Als er één ding is dat Kinseys hart sneller doet kloppen, dan is het wel werken op het randje van de afgrond. Wanneer er een tweede lijk opduikt, en meer verdachten met overtuigende motieven, ontdekt Kinsey dat die afgrond veel dichterbij en veel dieper blijkt dan ze had gedach
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen