Adelaar van Rome
Robert Fabbri
Auteur:
Uitgegeven:
Uithoorn, 2014
Serietitel:
Vespasianus
Serienummer:
dl. 4
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Rome's fallen eagle
Uitgever:
©2013
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-90-452-0534-2
EAN:
9789045205342
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
431 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Rome's fallen eagle. - ©2013. - (Vespasian ; IV). - Vertaald uit het Engels.
Annotatie
De toekomstige Romeinse keizer Vespasianus is een hoge officier geworden, maar als voormalig vriend van de vermoorde keizer Caligula loopt zijn leven gevaar.
Flaptekst
Vierde deel in de populaire en spectaculaire historische serie.

Caligula is vermoord en de praetoriaanse garde heeft Claudius tot keizer uitgeroepen, maar zijn positie is wankel. Drie door hem vrijgekochte slaven, Narcissus, Pallas en Callistus, moeten ervoor zorgen dat het een snelle overwinning wordt voor Claudius - maar hoe?
Pallas heeft het antwoord: de Adelaar van het Zeventiende Garnizoekn, die bijna veertig jaar daarvoor in Germania in vijandelijke handen is gevallen, terughalen. Wie anders dan Vespasianus zou zo'n gevaarlijke missie naar de naargeestige wouden van Germania moeten leiden? Samen met een aantal ruiters, proberen Vespasianus en zijn broer het spoor van de Adelaar op te pikken.
Maar ze worden geschaduwd door krijgers die het 's nachts op de manschappen gemunt hebben, ze een voor een uitschakelen waarn de lichamen op de weg worden neergelegd. Iemand is er duidelijk op uit om de missie van Vespasianus te dwarsbomen. De zoektocht van Vespasianus naar de Adelaar en de waarheid, terwijl achtervolgd wordt door barbaren, zal eindigen aan de kust van Britannia. Maar kan hij ook ontkomen aan de toorn van zijn eigen keizer?
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen