Advocaat van de duivel
een praktisch stappenplan voor als je gaat scheiden : of toch liever slim en efficiënt scheiden? ofwel keep it nice!
Iris Brik
Auteur:
Uitgegeven:
Rotterdam, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 november 2015
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Huwelijksrecht (397.12)
NUR:
Non-fictie informatief/professioneel algemeen (600)
Codes
ISBN:
978-90-821681-2-9
EAN:
9789082168129
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
261 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met register.
Annotatie
Flaptekst
Je staat voor een scheiding. Een onzekere periode, want hoe gaat zoiets eigenlijk? Je gaat ervan uit dat jullie er samen uit kunnen komen; en het liefst binnen niet al te lange tijd. Maar de praktijk moet natuurlijk nog maar uitwijzen of dat gaat lukken... want hoe vaak zie je een scheiding niet eindeloos voortslepen?

Je kunt zelf meer doen dan je denkt!

Iris Brik heeft talloze scheidingen begeleid en afgewikkeld, en is ervan overtuigd dat het in de meeste gevallen slimmer en efficiënter kan. Daarom ontwikkelde ze een stappen- plan dat mensen als jij en ik op een logische manier door het scheidingsproces heen helpt. In Advocaat van de duivel beschrijft ze waar je voor komt te staan, vanaf het mo- ment dat je besluit te scheiden, tot en met het uitvoeren van de afspraken in het conve- nant als de scheiding is ingeschreven.

Tegelijkertijd geeft ze je ook een stuk munitie in handen waarmee je de boude stellingen van adviseurs van de gevestigde orde kunt pareren. Iris: 'Mijn ervaring is dat klanten soms alleen al van de kaart raken door de manier waarop advocaten
hun kennis en machtspositie tegen je inzetten. Met de juiste kennis van zaken laat je je minder snel intimideren!'

Als je gaat scheiden zou niet alleen jij dit boek moeten lezen, maar ook familie, vrienden of kennissen die zich betrokken voelen. Zodat ze je op een constructieve manier kunnen bijstaan. Een proces dat al ingewikkeld en pijnlijk genoeg is, kun je beter slim en efficiënt aanpakken. Keep it nice!

Iris Brik (1964) is financieel planner, echtscheidingsdeskundige en estate planner. Ze schrijft regelmatig artikelen en columns voor vakbladen en publiceerde in 2013 Keep it simple, de financiële schijf van vijf.
Als deskundige werkte ze mee aan verschillende televisieprogramma's. Ze werd in 2005 uitgeroepen tot Financieel Planner van het Jaar.

Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen