Advocaat van de duivel
John Grisham
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The firm
Jaar van uitgave:
1991
Plaats van uitgave:
Londen
Uitgever:
Century
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-94-00-50790-6
EAN:
9789400507906
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
493 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The firm. - Londen : Century, 1991. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Bruna, 1991.
Annotatie
Een jonge jurist ziet zich gedwongen zijn luxe leventje op te geven als de FBI hem vraagt bewijzen te leveren dat het kantoor waar hij werkt in handen van de maffia is.
Flaptekst
Zonder het te weten wordt Mitchell McDeere, briljant rechtenstudent van arme komaf, al geruime tijd in de gaten gehouden.


Zodra hij afstudeert, biedt het prestigieuze advocatenkantoor Bendini, Lambert & Locke hem niet alleen een zeer aantrekkelijke baan aan, maar overlaadt het de pasgetrouwde Mitchell ook nog eens met extraatjes zoals een vorstelijk salaris, een prachtig huis met een zeer lage hypotheek en talrijke bonussen. Niets laat het kantoor onbeproefd om het Mitchell naar de zin te maken. Er moet natuurlijk wel wat tegenover staan: absolute loyaliteit, een negentigurige werkweek en haast onhaalbare resultaten.


Na verloop van tijd begint de dodelijke vermoeide Mitchell zich ongemakkelijk te voelen in het strakke keurslijf van zijn werkgever. Wat gaat er schuil achter de respectabele façade van het kantoor en wat speelt zich af op de ontoegankelijke bovenste verdieping?
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen