Amerikaanse pastorale
Philip Roth
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Editie:
Vijfde druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
American pastoral
Jaar van uitgave:
1997
Uitgever:
New York
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-94-03-13960-9
EAN:
9789403139609
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
492 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: American pastoral. - New York, Vintage, ©1997. - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Meulenhoff, 1997. - (Meulenhoff editie ; 1622).
Annotatie
Epos over een Amerikaanse familie die in de jaren zestig verdwaasd achterblijft wanneer de zestienjarige dochter een terroriste blijkt te zijn.
Flaptekst
Semour Levov, bijgenaamd 'De Zweed', is op zijn middelbare school een legendarische sportheld die volwassen wordt in het bloeiende Amerika van na de Tweede Wereldoorlog. Hij trouwt een voormalig Miss New Jersey, erft zijn vaders succesvolle handschoenenfabriek en betrekt een schitterend huis. Maar alles wat voor hem van waarde is gaat op een dag in 1968 verloren. Semours geliefde dochter Merry is veranderd van een lief, slim meisje in een norse, fanatiek revolutionaire tiener en zij blijkt verantwoordelijk voor een politiek-terroristische daad. Van het ene op het andere moment verandert Semours verlangen naar een Amerikaanse pastorale in de aangeboren Amerikaanse razernij.
'De Zweed. In de oorlogsjaren, toen ik nog een jongetje op de lagere school was, was dat een magische naam in onze buurt in New ark, zelfs voor volwassenen voor wie het oude stadsgetto in Prince Street nog maar een generatie geleden was en die nog niet zo vlekkeloos veramerikaniseerd waren dat ze ondersteboven waren van de voortreffelijkheid van een middelbareschoolsportman.'
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen