Amsterdam voor vijf duiten per dag
Maarten Hell
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Editie:
Derde druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2011
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Plaatsen; afzonderlijk (938.1)Plaatsen; afzonderlijk (986.6)
NUR:
Nieuwe geschiedenis (1500-1870) (685)
Codes
ISBN:
978-90-253-0069-2
EAN:
9789025300692
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
143 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
1e druk: 2011. - Met register.
Annotatie
Beschrijving van Amsterdam in de zeventiende eeuw, in de vorm van een reisgids met bezienswaardigheden en uitgaansmogelijkheden voor toeristen.
Flaptekst
Reis door de tijd naar het einde van de zeventiende eeuw en vergaap je aan magnifieke stadspaleizen langs door bomen omzoomde grachten. Verbaas je over de levendigheid in het oude stadshart, het geschreeuw van marktkooplieden en het merkwaardige aroma van stinkend grachtenwater en exotische kruiden. Amsterdam is op het hoogtepunt van zijn macht, en de welvaart trekt mensen aan als een magneet.
Word een van die toeristen en stel je programma samen. Ga naar de Volewijck, waar de lijken van de terdoodveroordeelden worden opgehangen, of bekijk een stuk van Vondel in de stadsschouwburg. Logeer in het Oudezijds Herenlogement als je veel geld te verteren hebt, of, als je alles vergokt hebt, in de Baaierd, een gratis nachtopvang. Bezoek de menagerie van Blaauw Jan, een herberg annex tuin waar voor vier stuivers allerlei exotische dieren te bewonderen zijn.
Reis naar Amsterdam per trekschuit of per koets, zorg dat je het juiste geld bij je hebt, en dompel je onder in de stad waar het gebeurt!
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen