Amsterdam voor vijf duiten per dag
Maarten Hell
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juni 2011
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
SISO's:
(986.63)Plaatsen; afzonderlijk (938.1)
NUR:
Nieuwe geschiedenis (1500-1870) (685)
Codes
ISBN:
978-90-253-6843-2
EAN:
9789025368432
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
143 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met reg.
Annotatie
Beschrijving van Amsterdam in de zeventiende eeuw, in de vorm van een reisgids met bezienswaardigheden en uitgaansmogelijkheden voor toeristen.
Flaptekst
Reis door de tijd naar het einde van de zeventiende eeuw en vergaap je aan magnifieke stadspaleizen langs door bomen omzoomde grachten. Verbaas je over de levendigheid in het oude stadshart, het geschreeuw van marktkooplieden en het merkwaardige aroma van stinkend grachtenwater en exotische kruiden. Amsterdam is op het hoogtepunt van zijn macht, en de welvaart trekt mensen aan als een magneet.

Word een van die toeristen en stel je programma samen. Ga naar de Volewijck, waar de lijken van de terdoodveroordeelden worden opgehangen, of bekijk een stuk van Vondel in de stadsschouwburg. Logeer in het Oudezijds Herenlogement als je veel geld te verteren hebt, of, als je alles vergokt hebt, in de Baaierd, een gratis nachtopvang. Bezoek de menagerie van Blaauw Jan, een herberg annex tuin waar voor vier stuivers allerlei exotische dieren te bewonderen zijn.

Reis naar Amsterdam per trekschuit of per koets, zorg dat je het juiste geld bij je hebt, en dompel je onder in de stad waar het gebeurt!

Een handige plattegrond maakt het mogelijk je te orienteren in het Amsterdam van de zeventiende eeuw.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen