Amsterdamse impressies
Gerard van Emmerik
Uitgegeven:
Haarlem, 2001
Serietitel:
Muggenreeks
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
90-257-3410-3
EAN:
9789025734107
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
120 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Uitg. ook: Haarlem : Becht.
Annotatie
Novelle over twee veertigers die een rommelige en lawaaierige etage op de grachtengordel delen, met alle voor- en nadelen die daaraan zijn verbonden, tot een van hen besluit in Haarlem te gaan wonen.
Flaptekst
Tom en David, twee mannen van middelbare leeftijd, wonen samen op een gehorige, Amsterdamse etage. Steeds vaker geeft Tom aan naar Haarlem te willen verhuizen, en David vraagt zich af waar die wens vandaan komt. Tom zet zijn plannen door: hij verruilt het volle, onbeschaafde Amsterdam voor de kalme elegantie van Haarlem. Zijn vriend, nog net niet aan een isolement ten prooi gevallen, wil niet toegeven: hij is te zeer gehecht aan Amsterdam, al lokt Haarlem wel.

Terwijl Tom in zijn nieuwe huis met tuin verscholen zit, maakt David stiekeme uitstapjes naar Haarlem om de verkozen woonplaats van Tom beter te leren kennen. Dat levert prachtige beschrijvingen van Haarlem op. Bovendien kan de oplettende lezer in enkele personages auteurs van de Muggenreeks herkennen.

Amsterdamse impressies is een wrange, geestige en bovenal spannende novelle over twee geliefden en over de machtsverschuiving binnen hun verhouding.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen