Arend
roman
Stefan Brijs
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2017
Editie:
Twaalfde druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2000
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Atlas
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-467-0630-5
EAN:
9789046706305
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
269 pagina's
Bibliografische annotatie
1e druk: Amsterdam : Atlas, 2000.
Annotatie
Een tot monsterlijke dikte uitgroeiende jongen sluit zich als gevolg van wrede pesterijen steeds meer af van zijn omgeving.
Flaptekst
In ‘Arend’ vertelt Stefan Brijs het aangrijpende levensverhaal van een uitzonderlijke jongen die nergens thuis lijkt te horen. Een roman over de zoektocht van een kind naar zichzelf, naar begrip, naar liefde.
Arend had nooit geboren mogen worden. Al vanaf zijn eerste levensdag kent hij geen vreugde, geen geluk en geen thuis. Hij is daarenboven te groot, te zwaar, te lelijk en vooral te veel. Zijn moeder geeft hem meer slaag dan liefde. De enige uitlaatklep waarover de jongen beschikt is zijn gehuil, dat hij dan ook tot een kunst verheft.
Eenmaal uitgegroeid tot een te dikke kleuter komt Arend in aanraking met de buitenwereld. Op straat wordt hij nagestaard, op school wordt hij gepest en uitgelachen. Hij wantrouwt iedereen en is voortdurend in zichzelf gekeerd. Het liefst wil hij vleugels hebben zodat hij kan vliegen als de vogels, boven iedereen uit. Een droom waarvoor hij alles zal doen opdat hij werkelijkheid wordt.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen