Arminius
Robert Fabbri
Auteur:
Uitgegeven:
[Uithoorn], 2017
Serietitel:
Arminius
Serienummer:
1
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Arminius : the limits of the empire
Uitgever:
©2017
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-90-452-1200-5
EAN:
9789045212005
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
331 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Arminius : the limits of the empire. - ©2017.
Annotatie
In het jaar 9 slaagt een bondgenootschap van zeven stammen onder leiding van de Germaanse veldheer Arminius erin drie legioenen van de Romeinse overheersers in het Teutoburgerwoud te verslaan.
Flaptekst
Spectaculair eerste deel in een nieuwe serie van bestsellerauteur Robert Fabbri!

Het jaar 9 na Christus. In de diepten van het Teutoburgerwoud, in een landschap vol diepe ravijnen, verduisterd door oeroude eiken en verscheurd door snelstromende rivieren, leidde Arminius van de Cherusken een bondgenootschap van zes Germaanse stammen tijdens hun grootste overwinning: de bloederige vernietiging van drie Romeinse legioenen. Diep in het bos werden bijna twintigduizend mannen genadeloos afgeslacht; minder dan tweehonderd van hen zouden ooit terugkeren naar de andere kant van de Rijn. Tot diepe schaamte van Rome verloor zij die dag drie heilige standaarden met daarop in goud gegoten Adelaren. Wat de nederlaag des te vernederender maakte: Arminius was niet opgegroeid in Germania Magna (Groot-Germanië) - hij was opgegroeid als een Romein.
Dit is het verhaal over wat Arminius ertoe aanzette zijn rug naar de mensen te keren die hem hadden grootgebracht en hoe hij tot zo'n gigantisch en verwerpelijk verraad kon komen dat eeuwen later nog altijd nagalmt.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen