Assessment doen
hoe werkt het voor jou?
Bas Kok
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2004
Editie:
1e dr
Serietitel:
Volkskrant Banen
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Personeelsbeleid (367.2)
NUR:
Management algemeen (801)
Codes
ISBN:
90-274-9251-4
EAN:
9789027492517
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
224 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
In samenw. met De Volkskrant.
Annotatie
Adviezen voor medewerkers van bedrijven en organisaties die een assessment zullen ondergaan: een beoordeling van hun persoonlijke kwaliteiten aan de hand van psychologische tests en praktijksimulaties.
Flaptekst

Assessment doen: hoe kom je voor de dag? Wat zit erin, wat haal je eruit? En bovenal: hoe werkt het voor jou?Na het lezen van Assessment doen - Hoe werkt het voor jou? weet je niet alleen alles over assessments. Je leert ook hoe het assessment een waardevol onderdeel van je loopbaan kan zijn.Het assessment kent tal van varianten: selectie-, ontwikkelings-, loopbaan- en outplacementassessments.


In Assessment doen beschrijven de auteurs de gang van zaken voor, tijdens en na een assessment. Hun benadering is daarbij uiterst praktijkgericht. Je kunt oefenen met intelligentietests en hun interviewvragen, je krijgt heldere aanwijzingen voor het invullen van persoonlijkheidsvragenlijsten en het uitvoeren van praktijksimulaties. Voor alle typen assessment geldt: voorbereiden heeft zin!Bas Kok (red.) en Ferry de Jongh zijn sinds 1990 betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van assessment centers. Elke dag zien zij mensen in een assessment; zij schreven over ongeveer vijfduizend Nederlanders een assessmentrapport. Met deze ervaring kunnen zij als geen ander advies geven over de ideale voorbereiding op een assessment.Assessment doen behoort tot een serie boeken van Volkskrant Banen en Het Spectrum over solliciteren en succesvol functioneren in een (nieuwe) baan. Kenmerkend voor deze boeken is actualiteit, praktijkvoorbeelden en een benadering die, anders dan in veel goeroeboeken, de lezer eigen keuzes laat maken.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen