Barack Obama
yes we can
Steve Dougherty
Auteur:
Uitgegeven:
Amersfoort, 2008
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
9 december 2008
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2008
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
21e eeuw (947.7)
NUR:
Historische biografieën (681)
Codes
ISBN:
978-90-78756-03-3
EAN:
9789078756033
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
175 pagina's
Met foto's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Oorspr. Engelse uitg.: New York, NY : Tess Press, 2008.
Annotatie
Fotoboek over het leven van de Amerikaanse president Obama, vanaf zijn jeugd tot aan zijn verkiezing.
Flaptekst
Wie is Barack Obama? In dit luxe uitgevoerde hardcover boek krijgt u een overzicht van Barack Obama's leven. Van zijn bewogen jeugd zonder aanwezige vader, zijn turbulente puberjaren tot en met zijn politieke jaren en uiteindelijk de uitverkiezing tot president van Amerika. Het boek vertélt niet alleen zijn verhaal als mens, maar zijn leven wordt ook in beeld gebracht door middel van ca. 200 foto's, waaronder veel privéfoto's!
Door de combinatie tekst en beeld, wordt u vanaf de eerste bladzijde in het leven van Barack Obama gezogen. Eenmaal aan het einde gekomen weet u wie Barack Obama is en waar hij voor staat. Een zeer intrigerend boek over deze nieuwe, charismatische wereldleider.
Recensie(s)

Een glossy fotoboek, samengesteld en geschreven voor de Amerikaanse markt en daarna keurig in het Nederlands vertaald. De tekst is onder andere gebaseerd op twee eerdere boeken, geschreven door Obama, 'Dromen van mijn vader' (2007)* en 'De herovering van de Amerikaanse droom' (2007)**. Dit fotoboek is een mooie aanvulling op die beide boeken. Het ademt de euforie van die spannende presidentsverkiezing; een mijlpaal van hoop in de Amerikaanse geschiedenis. De nadruk ligt erg op de sterrenstatus van deze president; zelfs een man ontkomt niet aan badpakfoto's in zee. Lange zinnen; geen journalistiek geschreven boek. De uitgebreide fotoverantwoording is aan de vertaler ontsnapt.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen