Barrevoetse februari
Herta Müller
Auteur:
Uitgegeven:
Breda, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Barfüssiger Februar
Jaar van uitgave:
1987
Plaats van uitgave:
Berlin
Uitgever:
Rotbuch-Verlag
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde verhalenbundels (304)
Codes
ISBN:
978-90-445-1741-5
EAN:
9789044517415
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
154 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Barfüssiger Februar. - Berlin : Rotbuch-Verlag, 1987. - Oorspronkelijke titel: Barrevoets in februari, vertaald door José Bruurmijn: Breda : De Geus ; Berchem : EPO, 1989. - (Vrouwen-wereld-literatuur).
Annotatie
Verhalen over de Duitssprekende minderheid in Roemenië.
Flaptekst
Een groep zigeuners die onrust in het dorp brengt; een straat die alleen geasfalteerd is aan de kant van de burgemeesterswoning; de zondagen waarop een vader in een zwarte jas het huis verlaat en 's avonds dronken thuiskomt.

In Barrevoetse februari verwerkte Herta Müller ervaringen uit haar jeugd in een primitief Roemeens dorp met een Duitstalige bevolking, en uit haar leven in de stad onder de dictatuur van Ceausescu. Angst en wantrouwen, en pijn om het verlies van vrienden, vormen de rode draad in deze schetsen.

Herta Müller (Roemenië, 1953) woont en werkt sinds 1987 in Duitsland. Ze won vele prijzen, met als bekroning de Nobelprijs voor Literatuur in 2009. Behalve romans publiceerde Müller ook de essaybundel De koning buigt, de koning moordt (2010) en de verzameling collagepoëzie De rokkenjager en diens bijdehante tante (2011). Bestsellerauteur Herta Müller wordt wereldwijd vertaald en gelezen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen