Basisboek ethiek
Martin van Hees
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Ethiek (170)
NUR:
Filosofie algemeen (730)
Codes
ISBN:
978-94-610-5932-1
EAN:
9789461059321
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
376 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Studieboek op universitair niveau.
Flaptekst
Wat maakt ons leven waardevol? Gaat het liefde, geluk of vrijheid? Maar waar verwijzen die waarden precies naar? En wat moeten we doen om een moreel goed leven te leiden? Kunnen we spreken van algemene morele plichten? Kunnen we wel op zelfstandige wijze tot oordelen komen over wat goed of juist is, of laten we ons vaak onbewust leiden door toevallige factoren? En wat betekent dat voor onze verantwoordelijkheid? En zijn morele uitspraken beweringen die waar of onwaar kunnen zijn, of zijn het enkel uitingen van afkeuring of goedkeuring?

Over deze en andere vragen gaat dit Basisboek ethiek. Een keur aan academisch filosofen werkte mee aan dit standaardwerk, dat zich met recht de meest complete introductie in de ethiek mag noemen. Alle belangrijke ethische stromingen en denkers komen aan bod. Ook wordt uitgebreid ingegaan op recente ontwikkelingen in de morele psychologie.

Het boek is bij uitstek geschikt voor studenten en andere lezers op zoek naar een grondige inleiding in de ethische theorie.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen