Begrijp jij Amerika nog?
Frans Verhagen
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Uitgeverij:
AUP
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
22 januari 2018
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Algemene sociografieën - Algemene sociaal-economische beschrijvingen (994)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-94-629-8643-5
EAN:
9789462986435
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
229 pagina's
Bibliografische annotatie
Met index, literatuuropgave.
Annotatie
Journalistieke analyse van de politieke en maatschappelijke situatie in de Verenigde Staten tijdens het eerste jaar van het presidentschap van Trump.
Flaptekst
We denken dat we Amerika goed kennen. Geen land is in de wereld meer aanwezig, we horen er dagelijks over in het nieuws. Maar kennen we het wel echt, begrijpen we het ook? Want hoe kon Donald Trump president worden? Waarom houden de Amerikanen zo van wapens? En van geloof? Zijn het hypocriete puriteinen of juist seksmaniakken? Waarom heeft Amerika geen verzorgingsstaat? Of misschien heeft het die juist wel. Maar hoe zit dat dan? Wat is de Amerikaanse droom en bestaat die nog? Hoe kan een land van immigranten in de kramp schieten over immigratie? Hoe racistisch is Amerika? En wat bedoelen we eigenlijk als we het over Amerika hebben: de progressieve oost- en westkust of de conservatieve staten? Bestaat er wel één Amerika?

In 'Begrijp jij Amerika nog?' geeft Frans Verhagen een rondleiding door het Amerika an Donald Trump én van Barack Obama. Lezers zullen Amerika een stuk beter gaan begrijpen dankzij de unieke aanpak van de auteur, die het land als geen ander kent. In zijn kenmerkende vlotte stijl koppelt Verhagen verklaringen aan diepgravende kennis en weet hij scherpe opinie te combineren met zijn liefde voor dit fascinerende land, dat weliswaar talrijke kwalen en problemen kent, maar met zijn energie en vitaliteit ook grote aantrekkingskracht uitoefent.


"Zo lang president Donald Trump er dagelijks lustig op los jokt, is dit leerzame boek vol nuchtere feiten van Frans Verhagen onmisbaar."
- Charles Groenhuijsen

"Het is een wonderlijke zaak, maar het rijkste en machtigste land ter wereld is de afgelopen decennia van de rails geraakt. Dat zet Frans Verhagen scherp neer. Hij stelt ook terecht de vraag of het ooit weer goed zal komen."
- Maarten van Rossem
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
AUP
Delen