Beijing
Inge Jansen
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2006
Editie:
1e dr
Serietitel:
Dominicus. Stedengidsen
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Medewerking:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Gidsen en plattegronden (996.3)
NUR:
Reisgidsen Aziƫ (517)
Codes
ISBN:
978-90-257-4132-7
EAN:
9789025741327
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
213 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vanaf 1999 o.d.t.: Dominicus : de grootste serie reisgidsen uit de lage landen. - Bloemendaal : Gottmer/Becht. - Omslagtitel: Beijing sportstad. - Impressum varieert. - Met reg.
Annotatie
Flaptekst
Sinoloog Inge Jansen vindt Beijing een van de leukste steden die zij kent. Tijdens haar studie verbleef ze een jaar lang in de Chinese hoofdstad en die stad fascineerde haar meteen. Niet alleen vanwege de vele mooie parken, temples en paleizen, maar vooral ook vanwege het straatleven, de oude wijktjes, de marktjes, de geuren, de sfeer. Van reizen door China krijgt ze dan ook geen genoeg. Ze is tevens auteur van de Dominicusgids China en heeft een eigen tekst- en redactiebureau
Beijing is een fascinerende stad. Eeuwenlang was het de zetel van de Chinese keizers en overal vind je herinneringen aan die tijd: de befaamde Verboden Stad, uitgestrekte keizerlijke parken en statige tempels vol mysterieuze symboliek. Ook de Grote Muur, die zich ten noorden van de stad door de groene heuvels slingert, en de graven van de Ming- en Qing-keizers herinneren aan die periode. Maar in Beijing staat de tijd niet stil: ter voorbereiding op de Olympische Spelen van 2008 verrijzen thans overal hypermoderne gebouwen. Wekelijks openen trendy restaurants, nachtclubs en caf hun deuren en het aantal moderne warenhuizen en galleries groeit snel.
Deze gids behandelt eerst de geschiedenis van de stad. Vervolgens worden per wijk de bezienswaardigheden beschreven. De gids staat vol praktische tips en achtergrond- informatie, onder andere over de Olympische Spelen van 2008 waaraan twee hoofd- stukken zijn gewijd. Met de uitstekende plattegronden, alle namen van bezienswaar- digheden in Chinese karakters, en de uitgebreide praktische informatie zul je beslist je weg kunnen vinden in deze boeiende Aziatische milijoenensted
Deze gids werd samengesteld in samenwerking met NOC*NSF en is een aanrader voor sporters, supporters en officials. Maar ook de gewone bezoeker vindt alles wat nodig is voor een interessant verblijf in Beijing.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen