Ben Bartolomeüs en de zaak van de Damascener dolk
Kel Richards
Auteur:
Uitgegeven:
Apeldoorn, 2000
Serietitel:
Ben Bartolomeus
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 juni 2000
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The case of the Damascus dagger
Jaar van uitgave:
1994
Uitgever:
Hodder Headline
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Spannende boeken algemeen (330)
Codes
ISBN:
90-6318-106-X
EAN:
9789063181062
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
252 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The case of the Damascus dagger. - Hodder Headline, cop. 1994. - Titelpag. en omslag vermelden: Privé-detective.
Annotatie
Een privé-detective - tevens advocaat te Jeruzalem - vertrekt in de eerste eeuw op verzoek van de christengemeenschap aldaar naar Damascus om een arts te verdedigen die van moord wordt beschuldigd.
Flaptekst
Privé-detective Ben Bartolomeüs raakt betrokken bij een moordzaak die omsluierd wordt door geheimzinnigheden. Terwijl Ben probeert de onschuld van zijn cliënt, die van moord wordt verdacht, te bewijzen proberen de plaatselijke criminelen hem de stad uit te werken!

Intussen is de Vervolger onderweg. De man die de christenen in het Romeinse Rijk het meest vrezen komt naar Damascus om de gelovigen in de boeien te slaan en zo de bevrijdingsbeweging die door de timmerman uit Galilea in gang is gezet de kop in te drukken.

Kel Richards laat de lezer kennismaken met zijn bizarre wereld van de eerste eeuw na Christus - een wereld waarin toga's, zwaarden, centurions en strijdwagens samengaan met revolvers, telefoons en snelle auto's.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen