Berlijn beweegt
oude hoofdstad in een nieuw land
Rob Savelberg
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
1945- (945.6)
NUR:
Filosofie algemeen (730)
Codes
ISBN:
978-90-850659-7-5
EAN:
9789085065975
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
207 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg., reg.
Annotatie
Geschiedenis van en recente ontwikkelingen en het politieke debat in Duitsland, met name Berlijn, na de val van de Muur in 1989.
Flaptekst
Berlijn beweegt
Oude hoofdstad in een nieuw land


Sinds de val van de Muur is Berlijn drastisch veranderd. De communistische DDR verdween naar de mestvaalt van de geschiedenis. Berlijn beweegt geeft een voortreffelijk beeld van het publieke debat in dat nieuwe Duitsland en zijn dynamische hoofdstad.

'Was ist deutsch?' Journalist en correspondent Rob Savelberg schrijft in Berlijn beweegt onder meer over de erfenis van het hervormingsduo Gerhard Schröder en Joschka Fischer, en de strijd van domineesdochter Angela Merkel om het politieke midden. Verder gaat hij in op Duitsland als economische reus ten tijde van globalisering. Andere thema's zijn de 'German Angst' voor de armoede, de kloof tussen Ossi's en Wessi's, de afrekening met de generatie-1968 en de nog altijd loodzware last van het verleden.

Berlijn beweegt wordt gepresenteerd op donderdag 28 mei 2009 om 20.00 uur in het Duitsland Instituut te Amsterdam. Bekijk hier de uitnodiging.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Rob Savelberg (1977) studeerde Duitslandkunde en Nieuwste Geschiedenis in Amsterdam en Berlijn, de stad waar hij sinds 1998 woont. Hij is daar correspondent voor De Telegraaf en schrijft ook voor De Groene Amsterdammer en het Duitslandweb.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen