Berlijnse trilogie
Drie verhalen met Bernie Gunther in één bundel
Philip Kerr
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Editie:
4e dr
Serietitel:
Bernie Gunther
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
3 september 2009
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
March violets
Jaar van uitgave:
1992
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Viking
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-90-225-5219-3
EAN:
9789022552193
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
688 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr. deze uitg.: Amsterdam : Meulenhoff-M, 1998. - Bevat: Een Berlijnse kwestie. - Vert. van: March violets. - London [etc.] : Viking, 1992. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff, 1992 ; Het handwerk van de beul. - Vert. van: The pale criminal. - Viking, 1990. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff, 1992 ; Een Duits requiem. - Vert. van: A German requiem. - Viking, 1991. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff-M, 1993 ; Fragment uit: De een van de ander. - Vert. van: The one from the other. - London : Quercus, 2006. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : De Boekerij, 2007.
Annotatie
Bundeling van de drie eerste boeken over privédetective Bernie Gunther, spelend in het vooroorlogse Berlijn en het na-oorlogse Wenen.
Flaptekst

Bundeling van de drie eerste boeken van Kerr met als hoofdfiguur privedetective Bernie Gunther, spelend in het vooroorlogse Berlijn en het na-oorlogse Wenen.Bundeling van de drie eerste boeken van Kerr met als hoofdfiguur privedetective Bernie Gunther, spelend in het vooroorlogse Berlijn en het na-oorlogse Wenen.


Een Berlijnse kwestie

Zomer 1936. Terwijl Berlijn zich opmaakt voor de aanstaande Olympische Spelen krijgt privédetective Bernie Gunther zijn eerste grote opdracht. Dan wordt er een aanslag op hem gepleegd en neemt niemand minder dan Hermann Göring contact met hem op.Het handwerk van de beul

Zomer 1938. Berlijn zucht onder een hittegolf als Bernie Gunther op zoek moet naar de seriemoordenaar die jonge Arische meisjes op schokkende wijze om het leven brengt. Bernies speurtocht leidt hem naar de hoogste nazikringen.Een Duits requiem

1947. Bernie Gunther probeert zich in het geweld van het verpauperde en verdeelde Berlijn staande te houden. Dan wordt hij door Porosjin, kolonel van de Russische geheime dienst, benaderd om de zwarthandelaar Emil Becker van de galg te redden. Bernie stuit bij zijn onderzoek op een ondergronds netwerk van voormalige naziofficieren.


Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen