Bezielde beschaving
alles behalve een multicultureel drama
Dave Ensberg-Kleijkers
Uitgegeven:
Soesterberg, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Antillianen en Surinamers (328.72)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (130)
Codes
ISBN:
978-94-633-8310-3
EAN:
9789463383103
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
200 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Autobiografie van een jonge Surinaamse Nederlander die naar Nederland komt om te studeren, zijn weg moet vinden in de maatschappij, afstand neemt van zijn verleden en een nieuwe toekomst kiest in Nederland en zich daarbij actief opstelt.
Flaptekst

In zijn schrijfdebuut deelt Dave Ensberg-Kleijkers (1984) zijn opmerkelijke levensverhaal met de wereld. Een verhaal dat begint in de jonge republiek Suriname, het land dat zijn ouders ontvluchtten op zoek naar een veilige toekomst voor hun kinderen. Zijn jeugd is zowel letterlijk als figuurlijk een pijnlijke cocktail van verdriet en liefde, teleurstelling en hoop, schaamte en succes. Nadat hij op 16-jarige leeftijd zijn geliefde moeder verloor, vond Ensberg-Kleijkers de weg omhoog. 15 jaar later werd hij de jongste onderwijsbestuurder van Nederland. Ook won hij vanwege zijn rol als 'voorvechter voor de multiculturele samenleving' de Jan Peter Balkenende Award (CDA, 2015).In 'Bezielde Beschaving', dat alles behalve een multicultureel drama is, vermengt Ensberg-Kleijkers zijn levensverhaal met zijn optimistische visie op heikele maatschappelijke en politieke kwesties: mensenrechten, milieu, dierenwelzijn, zorg en onderwijs. Met een voorwoord door oud-minister prof. dr. Ernst Hirsch Ballin.Bezielde Beschaving laat vooroordelen tegen een bi-culturele identiteit als sneeuw voor de zon smelten en biedt een hoopvol perspectief op het veranderende Nederland. Hij is een voorbeeldige vertegenwoordiger van het nieuwe Nederland. Zijn boek is een belangrijke bijdrage aan het integratiedebat.

Hans Goslinga, politiek journalist en columnist bij dagblad TrouwDave Ensberg-Kleijkers laat zien hoe krachtig verbindingsidealen kunnen zijn, als ze zich laten voeden door doorleefde ervaringen.
prof. dr. Ernst Hirsch Ballin, hoogleraar en oud-minister van JustitieZijn betrokken gedachten over vluchtelingen, diversiteit en de uitdagingen van multicultureel samenleven vormen lezenswaardig tegengif voor het huidige conservatieve nationalisme binnen het CDA en toont het belang van bi-culturele perspectieven binnen die partij.

Harriet Duurvoort, eigenaar van De Multiculturele Coach en columnist bij De VolkskrantDave Ensberg-Kleijkers is wat we noemen 'een mooie kerel met het hart op de juist plek'. Be like Dave.

Howard Komproe, (stand-up) comedianDave Ensberg-Kleijkers maakt voor zijn publiek aan de hand van eigen inzichten politiek en het samen leven vanzelfsprekend.

Francisco van Jole, eindredacteur opiniesite Joop

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen