Bijbelse wateren
Arne Dahl
Auteur:
Uitgegeven:
Breda, 2012
Editie:
2e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 oktober 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
De största vatten
Jaar van uitgave:
2002
Plaats van uitgave:
Stockholm
Uitgever:
Bra Böcker
Vertaald uit:
Zweeds
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Detective (331)
Codes
ISBN:
978-90-445-2262-4
EAN:
9789044522624
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
377 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: De största vatten. - Stockholm : Bra Böcker, cop. 2002. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2009.
Annotatie
Een speciaal team van de politie in Stockholm ziet zich genoodzaakt duistere passages uit de bijbel uit te pluizen om een moordenaar te vinden.
Flaptekst
Rechercheur Kerstin Holm wordt bij een verhoor geconfronteerd met een ex van haar, die ervan beschuldigd wordt een Afrikaanse vluchteling te hebben neergeschoten. Dan blijkt dat de man diep verstrikt is geraakt in een intensief spel, een soort bijbelse kruistocht voor rechtvaardigheid. Het hele A-team van de Zweedse politie bestudeert de meest duistere passages van de Bijbel om de moordenaar, die geen obstakels duldt in zijn kruistocht, te vinden. In het vuur van de strijd graaft Kerstin Holm, niet zonder risico, diep in haar eigen leven en gevoelens.

Arne Dahl is een gevierd auteur en criticus. Van zijn veelgeprezen misdaadserie werden wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De auteur ontving hiervoor de prestigieuze Deutscher Krimi Preis 2005 en de Deense Palle Rosenkrantz Prize 2004. Arne Dahl is de enige auteur die beide prijzen in ontvangst mocht nemen. Bij De Geus verschenen tot nu toe Kentucky Killer, Misterioso, Schijnoffer, Europa Blues en Bijbelse wateren, Midzomernachtdroom en Requiem.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen