Bloei
zestig volksverhalen uit de hele wereld die van meisjes vrouwen maken
Marita De Sterck
Uitgegeven:
Antwerpen, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 maart 2010
(Overige) personen
Navertelling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Almanakken en jaarboeken (861)
NUR:
Verhalenbundels (303)
Codes
ISBN:
978-90-854220-1-3
EAN:
9789085422013
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
295 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met lit. opg., reg.
Annotatie
Bloemlezing van volksverhalen uit de hele wereld over volwassen worden en de ontdekking van liefde en seksualiteit, vooral door meisjes.
Flaptekst
Al vijfentwintig jaar verzamelt antropoloog en jeugdauteur Marita de Sterck volksverhalen uit de hele wereld waarin vrouwelijkheid centraal staat. Haar zestig favorieten zijn hier gebundeld. Wil je weten wat de wolf echt uitvrat met het mooie, ongehoorzame meisje en wanneer de Schone Slaapster echt ontwaakte? Hoezeer niet alleen de wolf, maar ook de grootwaterslang, de tapir, de dolfijn, het varken of de maan belust zijn op vrouwenvlees? Hoe Assepoes, Sneeuwwitje, Roodkapje en het Beest zich gedragen op een ander continent? Hoe de mensen ontdekken hoe ze moeten vrijen? Waarom de geslachtsorganen vroeger onder de oksel zaten?
Marita de Sterck beschrijft hoe overal ter wereld vrouwenlichamen worden bewoond en in taal worden gevat. Bloei is een verhaal dat vrouwen én mannen, meisjes én jongens zal ontroeren. Altijd en overal.

Een even bevreemdend en gewaagd als mooi en relevant boek.
- De Leeswelp

Dit boek is niet alleen een feest voor wie van volksvertellingen houdt, het is meteen ook een traktatie voor wie graag sappige en vaak ongeloofelijk fantasierijke verhalen leest die meteen ook nog iets vertellen over de plek waar ze vandaan komen.
- Het Nieuwsblad

Niet eenduidige, rauwe, soms gewelddadige, vaak erotische verhalen.
- Trouw

Dit boek is zonder voorgaande in ons taalgebied en daarom alleen al relevant. De verhalen, van mooi tot hard, krijgt u erbij.
- Knack
Bekijk het filmpje van Ambrosia's tafel waarin jongeren vertellen over wat de verhalen uit Stoute meisjes overal, volksverhalen over liefde en lef met hen doen.
 
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen