Broederschap van de Kruising
Robert Fabbri
Auteur:
Uitgegeven:
Uithoorn, 2014
Serietitel:
Vespasianus
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The Crossroads Brotherhood
Uitgever:
©2011
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-90-452-0585-4
EAN:
9789045205854
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
78 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The Crossroads Brotherhood. - ©2011. - (Vespasian). - Op omslag: Wat voorafging aan de serie. - Vertaald uit het Engels.
Annotatie
Een bordeelhouder in Rome krijgt het aan de stok met een concurrent en roept de hulp in van zijn beschermheer, een oom van de latere keizer Vespasianus. Prequel tot de serie 'Vespasianus' over deze keizer.
Flaptekst
Wat voorafging aan de serie - Vespasianus.


Broederschap van de Kruising vertelt wat voorafging aan het eerste deel van de Vespasianus-serie van Robert Fabbri: Tribuun van Rome. We maken kennis met personages uit de serie, worden meegenomen naar de criminele onderwereld van Rome in het jaar 25 na Christus en aan het einde van het boek maakt de jonge Vespasianus zijn opwachting.

Marcus Salvius Magnus, patroon van de Broederschap van de Kruising heeft een probleem. Of eigenlijk twee. Een van de bordelen waar hij beschermheer van is, is geplunderd door een rivaliserende broederschap, en waardevolle goederen zijn daarbij ontvreemd. Magnus kan geen gezichtsverlies lijden en de aanval niet onbestraft laten, maar hij kan onmogelijk terugslaan zonder een onderlinge oorlog te veroorzaken.

Vrouwe Antonia, de schoonzus van de keizer, heeft senator Gaius Vespasius Pollo laten weten dat ze een geschil heeft dat alleen door middel van bloedvergieten beslecht kan worden, en de senator staat nog bij Magnus in het krijt. Een simpele moord zou geen enkel probleem zijn voor een man als Magnus, maar hij krijgt de instructie dat hij dit keer wat inventiever moet zijn dan de gewoonlijke mes-in-de-rug-in-een-donker-steegje-moord. Misschien kan de patroon van de Broederschap van de Kruising twee vliegen in één klap slaan.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen