Canto general
Pablo Neruda
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Serietitel:
Perpetua reeks
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Canto general
Jaar van uitgave:
1950
Vertaald uit:
Spaans
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
c. 1880 - heden (875)
NUR:
Poëzie (306)
Codes
ISBN:
978-90-253-0392-1
EAN:
9789025303921
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
495 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Canto general. - 1950. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave vertaald door Mark Braet, Willy Spillebeen en Bart Vonck: Gent : Masereelfonds, 1984.
Annotatie
Dichterlijk epos over de geschiedenis van Zuid-Amerika.
Flaptekst
Canto General is de wereldberoemde, meer dan vijftienduizend regels tellende poëtisch kroniek van Latijns-Amerika. Op de vlucht voor het regime van González Videla herschiep Pablo Neruda de gehele geschiedenis van het continent: van het stokoude verleden van de indianen tot en met de bevrijding van het koloniale juk. Reportage, profetie, aanklacht en protest wisselen elkaar af in bijna 350 gedichten.
Bart Vonck (dichter, criticus, poëzievertaler) vertaalde Canto General helemaal opnieuw: uitbundig, hartstochtelijk, opstandig, heroïsch en vonkend als het legendarische origineel.

‘Deze poëzie heeft me gepakt, niet alleen door haar veelvormigheid, ze is zo onvoorstelbaar divers dat het lijkt of een hele school dichters, ieder met eigen poëtica, aan de slag is gegaan, maar ook door de bandbreedte van de onderwerpen. […] Neruda is een der allergrootste dichters van de twintigste eeuw.’ Geert van Istendael
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen