Chris en Jorieke
Bert Wiersema
Auteur:
Uitgegeven:
Heerenveen, 2011
Editie:
Geheel herz. ed
Serietitel:
Dubbeldikker
Serienummer:
2
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 september 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1992
Plaats van uitgave:
Barneveld
Uitgever:
Vuurbaak
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-854316-9-5
EAN:
9789085431695
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
264 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Oorspr. uitg.: Barneveld : Vuurbaak, 1992, 2000. - (Chris en Jorieke ; 4,12). - Bevat: Kerkroof in Maastricht ; Gijzeling op Pampus.
Annotatie
Twee verhalen over de speurderstweeling Chris en Jorieke. Ze krijgen een map in handen met raadselachtige papieren. Die komt van pas als de kathedraal van Maastricht wordt leeggeroofd. Op het eiland Pampus wordt hun vader gegijzeld. Vanaf ca. 10 jaar.
Flaptekst
Een dubbeldik en dubbelspannend boek over de beroemde speurderstweeling Chris en Jorieke!

Chris en Jorieke vieren vakantie in Limburg. Als ze een begraafplaats uit de oorlog bezoeken, krijgen ze van een onbekende man een map vol raadselachtige papieren in hun handen gedrukt. Ze snappen niks van de tekeningen en cijfers en hun vader gooit de map zelfs weg. Maar als ze later horen dat de schatkamers van de kathedraal in Maastricht zijn leeggeroofd, weten ze dat ze op het spoor van een nieuw avontuur zitten! Lees dit verhaal in 'Kerkroof in Maastricht'.

Het tweede spannende verhaal is 'Gijzeling op Pampus'. Chris en Jorieke gaan samen met hun vader een dagje naar het eiland Pampus. Ze bekijken de ruïne van het oude fort. Maar hun bezoek wordt wreed verstoord, als hun vader met enkele andere bezoekers gegijzeld wordt door een bende criminelen. Chris en Jorieke ontsnappen, maar kunnen niet van het eiland af! Hoe blijven ze uit handen van de bende? En kunnen ze ook hun vadere en de anderen nog helpen?
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen