Dagboeken, 1931-1949
George Orwell
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Serietitel:
Priv├ę-domein
Serienummer:
nr. 277
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Schrijvers; afzonderlijk (855.6)
NUR:
Biografie├źn literaire auteurs (321)
Codes
ISBN:
978-90-295-8862-1
EAN:
9789029588621
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
359 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van een selectie uit: The Orwell Diaries. - London : Penguin Books, 2010. - (Penguin modern classics). - Met register.
Annotatie
Compilatie van dagboeken van de Britse schrijver (1903-1950).
Flaptekst
George Orwell was een verstokt dagboekenschrijver. Deze selectie bestrijkt de volledige ontwikkeling van zijn schrijverschap. We lezen hoe Orwell tijdens de economische crisis van de jaren dertig als dagloner door Engeland reist, waarbij hij zich manifesteert als een bevlogen sociaal commentator. Hij schrijft over de opkomst van totalitaire regimes en de gebeurtenissen die leidden tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In zijn Oorlogsdagboeken vertelt hij uitgebreid over het krijgsverloop, de bombardementen op Londen en zijn werk voor de propagandadienst van de BBC. De Huishouddagboeken laten een heel andere kant van Orwell zien: een gepassioneerd natuurobservator die het dierenleven in zijn tuin minutieus vastlegt.
Hoewel Orwell fel gekant was tegen een biografie over hem, laten deze dagboeken zich lezen als een autobiografie van zijn leven en opvattingen. Orwell loopt niet te koop met zijn emoties en zijn gevecht tegen tbc die hem vroegtijdig fataal zou worden. Toch komen we in dit boek veel te weten over de man die grote invloed had op het politieke denken van de 20e eeuw en over de context waarin hij zijn literaire meesterwerken schreef.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen