Dans dans dans
Haruki Murakami
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2012
Editie:
6e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
6 februari 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Dansu dansu dansu
Jaar van uitgave:
1988
Plaats van uitgave:
Tokyo
Uitgever:
Kodansha
Vertaald uit:
Japans
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-467-0356-4
EAN:
9789046703564
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
469 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Dansu dansu dansu. - Tokyo : Kodansha, cop. 1988. - 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : Atlas, 2008.
Annotatie
De mystieke en spirituele zoektocht van een freelance schrijver in Tokio voert hem terug naar een hotel uit zijn verleden.
Flaptekst
Vreemde dromen lokken de held uit De jacht op het verloren schaap terug naar het Dolfijnenhotel. Een weerzien met de mysterieuze Schaapman leidt tot bizarre ontmoetingen met een aantrekkelijke maar nerveuze receptioniste, een eenarmige Amerikaanse dichter, een nukkig tienermeisje, een gefrustreerde acteur, een betoverende callgirl en een zelfvoldane schrijver (Hiraku Makimura). Dan is er nog Michael Jackson als Abessijnse prins en Boy George die uit de hemel neerdaalt. Hoe zijn ze allemaal met elkaar verbonden? En waarom vallen er steeds meer dodelijke slachtoffers?
Flirten met de grens tussen droom en werkelijkheid, de zoektocht naar menselijk contact in de hyperkapitalistische maatschappij en vlijmscherpe muzikale analyses vormen de ingrediƫnten van deze roman, die Haruki Murakami naar eigen zeggen de leukste vond om te schrijven.

Over Haruki Murakami:
'In het oeuvre van de Japanse schrijver Haruki Murakami overheerst ontregeling en wanorde. Zijn werk is onweerstaanbaar, bedwelmend, ontroerend.' - Michaƫl Zeeman, de Volkskrant

Over Dans, dans, dans:
'De vrolijkste roman van het omvangrijke oeuvre. [...] Duizelingwekkende diepgang en zelfrelativering maken de roman voortreffelijk.' - Het Financieele Dagblad
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen