Dat hebben we gehad
Robert Graves
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Editie:
Derde herziene druk / met een voorwoord van Stefan Brijs
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 januari 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Goodbye to all that
Uitgever:
Nieuwe
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Schrijvers; afzonderlijk (855.6)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-263-2717-9
EAN:
9789026327179
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
357 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Goodbye to all that. - Nieuwe, herziene editie. - Londen : Cassell, 1957. - Oorspronkelijke uitgave: Londen : Cape, 1929. - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Arbeiderspers, 1980. - (Privé-domein ; nr. 67).
Annotatie
Autobiografisch relaas van de romanschrijver en dichter met de nadruk op de strijd in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Flaptekst
Dat hebben we gehad behoort tot de absolute hoogtepunten uit de literatuur over de Eerste Wereldoorlog. Dichter Robert Graves beschrijft zijn persoonlijke ervaringen aan het front, die tekenend zijn voor de Britse soldaten in de Franse en Vlaamse loopgraven. Behalve een verslag van het oneindig bloedvergieten, de wanhoop en de heuse gekte in het slijk van de loopgraven, is het boek een weergaloos tijdsdocument van de jaren na de oorlog, van 1918
tot 1929.
Graves, die Engeland in 1927 de rug toekeerde, geeft een uiterst venijnige kritiek op talloze politieke en literaire figuren uit zijn omgeving. Hij neemt niet alleen afscheid van de valse heroïek die de officiële oorlogspropaganda typeert, maar ook van Engeland en alles waar dat voor staat.
Dat hebben we gehad, waarin Graves zijn verbeelding van de loopgravenoorlog geeft, groeide uit tot een onomstreden klassieker
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen