De allerlaatste caracara ter wereld
Peter Verhelst
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 maart 2012
Indeling
Medium:
Boek
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-446-2053-5
EAN:
9789044620535
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
154 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
In De allerlaatste caracara ter wereld is Victor Duval, arts, jaren geleden aangekomen op een klein tropisch eiland, waar hij bevriend is geraakt met Patrix Coriolan, priester, en met Madame, uitbaatster van een koffiehuis. Op een dag gaat Cassandra Vital, een inheemse vrouw die haar geliefde aan de zee heeft verloren, op het strand met haar rug naar het eiland staan. Wanneer er dan plotseling vrouwen beginnen aan te spoelen 'zoals de vissen en de dingen na een storm', is het uit met de rust en blijkt dat het verleden van Duval en de geschiedenis van het eiland onherroepelijk met elkaar verbonden zijn.
Peter Verhelst is onmiskenbaar een van de belangrijkste auteurs in de hedendaagse Nederlandse literatuur. De allerlaatste caracara ter wereld is even aanstekelijk als het veelbekroonde Het geheim van de keel van de nachtegaal en even betoverend als Tongkat.

Peter Verhelst (1962) is een Vlaams dichter, romancier en theatermaker. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prestigieuze prijzen, waaronder De Gouden Uil en de F. Bordewijkprijs voor zijn roman Tongkat (1999).

Over Huis van de aanrakingen:

'Een bloedmooi boek.' de standaard

'Juist doordat Verhelst geen pasklare antwoorden geeft, word je aan het denken gezet. Verhelst schrijft goede, rake zinnen.' vrij nederland

Over Memoires van een luipaard:

'De taal van Verhelst is lichamelijk, tegendraads, erotisch. Vol illusies en vertedering. Even bruut als teder. Maar vooral: volstrekt origineel.' de standaard
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen