De avonturen van Alice in Wonderland
Lewis Carroll
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Serietitel:
Perpetua reeks
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Alice's adventures in Wonderland
Jaar van uitgave:
1865
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Macmillan
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Illustraties:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-253-6995-8
EAN:
9789025369958
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
244 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Alice's adventures in Wonderland. - London : Macmillan, 1865 en: Through the looking-glass and what Alice found there. - London : Macmillan, 1871. - Oorspr. titel van deze uitg.: De avonturen van Alice in Wonderland & Achter de spiegel. - Amsterdam : Van Goor, 1994. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Rotterdam : Donker, 1947.
Annotatie
Bundeling van de beide boeken over de gedroomde avonturen van een 8-jarig meisje in allerwonderlijkste werelden.
Flaptekst
De avonturen van Alice in Wonderland & Achter de spiegel en wat Alice daar aantrof worden gerekend tot het beste van de nonsensliteratuur, maar ze gaan wel degelijk ergens over. In de werelden die Alice binnenrolt buitelen ontmoetingen met fabeldieren en rare figuren over elkaar heen, tot de lezer zich afvraagt waar de grens ligt tussen fantasie en werkelijkheid. In de echte wereld was de invloed van die ervaring in elk geval gigantisch: nog steeds verschijnen talloze theater- en filmbewerkingen, en beide klassieke sprookjes zijn vertaald in bijna alle talen, voor jong en oud.

Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898) was deken in de Anglicaanse Kerk, wiskundige, fotograaf en schrijver van kinderboeken, onder het pseudoniem Lewis Carroll. Hij was dol op wiskundige problemen en spelletjes.

Nicolaas Matsier is schrijver en vertaler. Hij vertaalde werk van onder meer Xenofon, Alfred Jules Ayer, Stefan Themerson, Leon Garfield en Gaston Bachelard.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen