De bekentenis
John Grisham
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
4 juni 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The confession
Jaar van uitgave:
2010
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Century
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-94-00-50286-4
EAN:
9789400502864
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
416 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The confession. - London : Century, 2010. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Bruna, 2010.
Annotatie
Een onschuldige zwarte jongeman, veroordeeld vanwege verkrachting en moord, zit in zijn dodencel in Texas te wachten op zijn executie, terwijl de doodzieke dader zijn daad bekent aan een dominee.
Flaptekst
In 1998 ontvoert, verkracht en wurgt Travis Boyette de zeventienjarige Nicole Yarber. Hij verstopt het lichaam zodat het nooit gevonden zal worden en kijkt vervolgens toe hoe de politie een onschuldige jongen, Donté Drumm, arresteert. De openbaar aanklager is zeker van zijn zaak, maar het bewijs is zwak. Wanneer Donté tegen alle verwachtingen toch wordt veroordeeld, haalt Travis opgelucht adem. Een onschuldige man verdwijnt achter de tralies, in afwachting van zijn executie, de dader gaat vrijuit.
Maar dat was negen jaar geleden

Travis is net vrij uit de gevangenis, waar hij een straf uitzat voor een zedenmisdrijf, als hij hoort dat Donté over vier dagen geëxecuteerd zal worden. Voor het eerst in zijn leven besluit Travis te doen wat goed is en de moord op Nicole alsnog te bekennen. Maar hoe kan iemand die schuldig is de politie, aanklagers, rechters en politici ervan overtuigen dat ze op het punt staan een onschuldig persoon te executeren? Voor de flamboyante advocaat Robbie Flak, die al negen jaar lang probeert Donté Drumms onschuld te bewijzen, begint een race tegen de klok.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen