De brief in Berlijn
Ian McEwan
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Editie:
3e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The innocent, or, The special relationship
Jaar van uitgave:
1990
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Cape
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-6169-900-2
EAN:
9789061699002
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
333 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: The innocent, or, The special relationship. - London : Cape, 1990. - 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : De Harmonie, 1990.
Annotatie
Naar het West-Berlijn van 1955 wordt een jonge, wat naïeve, technisch geschoolde Engelsman gestuurd om deel te nemen aan werkzaamheden voor spionagedoeleinden.
Flaptekst
In de strenge winter van 1955 arriveert een jonge, onervaren Britse technicus in dienst van de CIA in Berlijn, waar hij verwikkeld raakt in een steeds ingewikkelder spionagezaak. Tegelijkertijd ontmoet hij een mooie, gescheiden Duitse vrouw, die hem de liefde leert kennen. Volledig in de ban van deze twee geheime werelden voelt hij dat zijn leven op het punt staat een onverwachte wending te nemen. Maar de gruwelijke manier waarop dat gebeurt had hij onmogelijk kunnen voorzien.

De brief in Berlijn is een fascinerende, beklemmende roman die zich afspeelt in het Berlijn van na de Tweede Wereldoorlog, dat verdeeld is in een Amerikaanse, Britse, Russische en Franse sector. De Muur is nog niet gebouwd, de Koude Oorlog is in volle gang. Oost beloert west en vice versa.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen