De bruggen van Madison County
Robert James Waller
Uitgegeven:
[Meppel], 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The bridges of Madison County
Jaar van uitgave:
1992
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Warner Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-897547-0-7
EAN:
9789089754707
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
204 pagina's
Met foto's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The bridges of Madison County. - New York : Warner Books, 1992. - Gevolgd door: Terugkeer naar Madison County. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Het Spectrum, 1993.
Annotatie
Een 40-jarige getrouwde Amerikaanse heeft een korte maar heftige verhouding met een fotograaf, maar blijft hem in gedachten haar leven lang trouw.
Flaptekst
Wanneer je die ene ware liefde in je leven hebt meegemaakt, die ene liefde die nooit in vervulling is gegaan, dan begrijp je waarom lezers over de gehele wereld zo gegrepen worden door dit boek.

Robert James Wallers roman geeft een stem aan de romantische verlangens van mannen en vrouwen van over de gehele wereld - en toont de lezer wat werkelijk liefhebben en geliefd worden inhoudt.

De bruggen van Madison County vertelt het ontroerende verhaal van de zwervende fotograaf Robert Kincaid, die de bruggen van Madison County komt fotograferen, en de eenvoudige boerenvrouw Francesca Johnson die haar jeugddromen over romantiek en liefde allang is vergeten. Hun hartstochtelijke en intense romance, die slechts vier dagen duurt, laat bij beiden een onuitwisbare indruk achter. Hun leven is voor altijd veranderd.

'De bruggen van Madison County is een tijdloos verhaal over eindeloos gemis en spijt, maar ook over volmaaktheid van de liefde'
- Jessica Durlacher
'Bij het lezen van dit prachtige verhaal liepen mij, een volwassen man, de tranen over de wangen'
- Een lezer
'Een love story voor volwassenen, zoals men er zelden een te lezen krijgt'
- Het Laatste Nieuws

Robert James Waller (1939) is auteur, fotograaf en musicus. De bruggen van Madison County (1992) was zijn schrijversdebuut. Het was bij verschijnen een sensatie, werd een instant klassieker en stond maar liefst 7 jaar onafgebroken in de New York Times Bestseller lijst. Ook de verfilming (met Meryl Streep en Clint Eastwood) en de musical waren een enorm succes.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen