De bruid
Catherine Cookson
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
11 november 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Justice is a woman
Jaar van uitgave:
1994
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Bantam Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-225-6726-5
EAN:
9789022567265
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
317 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Justice is a woman. - London : Bantam Books, 1994. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Boekerij, 2001.
Annotatie
Vanaf het moment dat een industrieel in het mijngebied in Noord-Oost-Engeland zijn jonge vrouw introduceert in zijn landhuis, is het onheil niet van de lucht.
Flaptekst
Noordoost-Engeland, 1926. Drie maanden nadat ze elkaar in Londen hebben ontmoet, komt Elaine (of Elly, zoals Joe Remington haar graag noemt) als Joe s bruid naar zijn grote huis op de heuvels net buiten Fellburn. Waar Joe al bang voor was gebeurt ook: Elly kan absoluut niet aarden in haar nieuwe omgeving. Ze keurt de vriendschappelijke manier waarop haar man met zijn personeel omgaat af en toont een regelrechte afschuw voor David Brooks, Joe s chauffeur en tuinman maar bovenal zijn boezemvriend. En of Elly s vooroordelen nog niet genoeg zijn, wordt Joe ook nog eens geconfronteerd met een algehele staking. De gevolgen ervan zullen vooral in het industriële noordoosten, waar Fellburn ligt, desastreus zijn. Wanneer Elly veel eerder zwanger raakt dan ze wil, eist ze dat haar ongetrouwde zus Betty bij hen komt wonen om haar bij te staan. Dat lijkt niet zo n verstandige beslissing, want Betty s aanwezigheid maakt de kloof tussen de pasgehuwden alleen nog maar breder. Of helpt ze juist de afstand te verkleinen?
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen