De cementen tuin & De troost van vreemden
Ian McEwan
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2011
Serietitel:
Dwarsligger
Serienummer:
152
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 november 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The cement garden en: The comfort of strangers
Jaar van uitgave:
1978
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Cape
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-498-0148-9
EAN:
9789049801489
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
489 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: The cement garden en: The comfort of strangers. - London : Cape, 1978, 1981. - Uitg. in samenw. met De Harmonie. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : De Harmonie, 1978, 1981.
Annotatie
Twee romans over bijzondere relaties.
Flaptekst
Over De cementen tuin:

Een gezin met vier kinderen woont in een vrijstaand huis in een afbraakbuurt van een Engelse stad. Als kort na de vader ook hun moeder overlijdt, willen de kinderen hun vrijheid en zelfstandigheid niet opgeven. Daarom verbergen zij het lichaam van hun moeder in de kelder en doen zij voor de buitenwereld alsof er niets aan de hand is. Een tijd lang gaat dit goed, de kinderen gaan gewoon naar school, ze kijken tv en ze komen dichter bij elkaar. Maar dan begint de omgeving argwaan te krijgen. De cementen tuin is een verhaal over hoe kinderen hun eigen wereld scheppen en hoe gevaarlijk die realiteit kan zijn.

Over De troost van vreemden:

Tijdens hun vakantie dwalen Mary en Colin door een Italiaanse stad en ontmoeten daarbij telkens dezelfde mysterieuze man, Robert. Hij neemt ze mee naar zijn kroeg en vertelt ze over zijn moeilijke relatie met zijn vader en stelt ze later voor aan zijn invalide vrouw. Wat voeren Robert en zijn echtgenote in hun schild? In De troost van vreemden voert Ian McEwan de lezer naar een gebied waar kwetsbaarheid en intimiteit alleen maar wraakzucht en wreedheid oproept.
De roman werd genomineerd voor de Booker Prize en in 1990 verfilmd met in de hoofdrol Christopher Walken.

Over de dwarsligger®
De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat – 12 bij 8 centimeter – en lichte gewicht – gemiddeld nog geen 145 gram – is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen