De chronische stad
Jonathan Lethem
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Chronic city
Jaar van uitgave:
2009
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-446-1400-8
EAN:
9789044614008
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
390 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Chronic city. - Cop. 2009.
Annotatie
Twee excentrieke mannen gaan in New York op zoek naar de waarheid achter alles.
Flaptekst
De chronische stad is het definitieve portret van New York, geschreven door Jonathan Lethem, een van de meest gevierde schrijvers van de Verenigde Staten. Het geeft een zinderend, hilarisch beeld van de inwoners van Manhattan en hun wanen, wensen en leugens.

Chase Insteadman, een vergane beroemdheid, verliest zichzelf in de jetset van New York. Verloren sloft hij van feestje naar etentje, treurend om zijn jeugdliefde en verloofde, Janice Trumbull, die gevangengehouden wordt in een ruimtestation. Maar dan doet Perkus Tooth zijn intrede in het beschutte leventje van Chase. Perkus is een rondscharrelde poprecensent met een glazen oog, wiens hoogdravende, samenzweerderige oraties worden gevoed door eersteklas marihuana, gigantische hamburgers en een wanhopige hunkering naar diepgang. Samen gaan ze op zoek naar een zeldzaam goed in New York: de waarheid.

Net als New York zelf is Jonathan Lethems meesterwerk luisterrijk en wanstaltig, tragisch en troostrijk, fantastisch en grotesk.

Jonathan Lethem (1964) is een van de grootste schrijvers uit het hedendaagse New York. Hij veroverde Nederland met de prijswinnende roman De Minna-mannen.

'Verbijsterend... Herkenbaar en uitbundig, prachtige dronken zinnen. Geladen, intrigerend en naadloos. Een dansende showgirl van een roman, maar tegelijkertijd een traditioneel herkenbaar boek met een krachtige moraal.' - The New York Times Book Review

'Briljant... Uitmuntende humor en verbijsterende intriges in iedere paragraaf van het boek. Hij is een van de meest elegante stilisten van het land en is in staat om tragiek en komedie met elkaar te verweven in surrealistische scenes. Provocatief en uitdagend. Een reflectie op de vervreemding van de moderne mens, eenzaamheid in een wereld van onechtheid.' - The Washington Post
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen