De dochter des huizes
Catherine Cookson
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
18 februari 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The upstart
Jaar van uitgave:
1996
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Bantam Press
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-225-6442-4
EAN:
9789022564424
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
336 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The upstart. - London : Bantam Press, 1996. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Boekerij, 1997.
Annotatie
Wanneer een schoenenfabrikant, die behoort tot de nieuwe rijken+, een huis met 34 kamers koopt voor zijn grote gezin, ontstaat er vanaf het prille begin een conflict tussen de heer des huizes en de butler.
Flaptekst
Hoewel zijn huwelijk op de klippen is gelopen, gaat het Samuel Fairbrother verder bijzonder goed. Hij is een rijk man en hij besluit zijn geld te investeren in een enorm landhuis aan de rand van de stad. Maar hij bezit dan niet alleen het huis â de koop verplicht hem het personeel erbij te nemen. En daarmee haalt hij zich heel wat ellende op de hals... Het huispersoneel staat onder leiding van butler Roger Maitland â een man van de wereld met een uitstekende staat van dienst en onmisbaar voor het reilen en zeilen van de huishouding. Maar Roger is verre van gemakkelijk en het duurt dan ook niet lang of Samuel en hij hebben een immens conflict. Het is de oudste dochter des huizes, Janet, die voor de doorbraak zorgt. Ze weet niet alleen vrede te stichten in huis, maar ook in het hart van haar ouders en van Roger...
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen