De druiven der gramschap
John Steinbeck
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2013
Editie:
15e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
8 mei 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The grapes of wrath
Jaar van uitgave:
1939
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Viking Press
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-254-4058-9
EAN:
9789025440589
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
603 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The grapes of wrath. - New York : Viking Press, 1939. - 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Van Holkema & Warendorf, 1940.
Annotatie
Een arme pachtersfamilie in Oklahoma wordt zoals vele lotgenoten in de jaren dertig werkloos. In de hoop in Californië, het land van zon en wijn, werk en geluk te vinden trekken zij met een oude vrachtauto weg.
Flaptekst
Schokkend en controversieel was John Steinbecks klassieke meesterwerk 'De druiven der gramschap' toen het in 1939 verscheen en Amerika ineens met zijn eigen zelfkant confronteerde. Tegen de achtergrond van het kurkdroge Oklahoma en het Californische migrantenleven volgen we de familie Joad, die, net als duizenden andere kleine boeren en landarbeiders in de jaren dertig, gedwongen is naar het Westen te vertrekken op zoek naar het beloofde land - en in ieder geval naar werk. Hun verhaal is er een van valse hoop, onmogelijk verlangen en dromen die in duigen vallen. Toch weet Steinbeck hun strijd zó intens menselijk, groots en met een geweldige morele visie te beschrijven, dat 'De druiven der gramschap' een lofzang op het uithoudingsvermogen en de waardigheid van de menselijke geest is.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen