De erfgenaam
John Grisham
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
17 oktober 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Sycamore Row
Uitgever:
Copyright 2013
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-94-00-50356-4
EAN:
9789400503564
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
480 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Sycamore Row. - Copyright 2013.
Annotatie
Vlak voor zijn dood wijzigt een rijke, doodzieke man, wonend in een racistisch stadje in Mississippi eind jaren tachtig, zijn testament: hij onterft zijn familie en laat alles na aan zijn zwarte huishoudster. Vervolg op 'De jury'.
Flaptekst
Seth Hubbard is een schatrijke man, maar ook een doodzieke man die lijdt aan longkanker. Hubbard vertrouwt niemand en vlak voordat hij zichzelf van het leven berooft, herziet hij zijn testament. Een met de hand geschreven brief die verregaande gevolgen zal hebben voor zijn volwassen kinderen, zijn zwarte huishoudster en advocaat Jake Brigance. Drie jaar geleden verdedigde Jake met succes Carl Lee Hailey, die terechtstond voor moord op de verkrachters van zijn dochtertje. Nu ziet hij zich opnieuw geconfronteerd met een explosieve rechtszaak die de emoties in Clanton hoog doet oplopen.
Het herziene testament roept meer vragen op dan dat het antwoorden oplevert. Waarom zou Hubbard zijn volledige kapitaal nalaten aan zijn huishoudster? Was hij door de chemotherapie en pijnstillers niet meer in staat helder na te denken? En wat heeft dit alles te maken met een stuk land dat ooit bekendstond als `Sycamore Row ?
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen