De familie Mann
geschiedenis van een gezin
Tilmann Lahme
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Serietitel:
Open domein
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
23 mei 2017
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Die Manns : Geschichte einer Familie
Jaar van uitgave:
2015
Plaats van uitgave:
Franfurt am Main
Uitgever:
S. Fischer
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
c. 1880 - heden (855)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-295-0733-2
EAN:
9789029507332
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
476 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Die Manns : Geschichte einer Familie. - Franfurt am Main : S. Fischer, ©2015. - Serietitel "Open domein" alleen op stofomslag, geen nummering. - Met bibliografie, register.
Annotatie
Biografie van het gezin Mann: vader Thomas (Nobelprijs voor Literatuur in 1929), moeder Katia en de kinderen Erika, Klaus, Golo, Monika, Elisabeth en Michael, die allemaal als schrijver, historicus of musicus bekend werden.
Flaptekst
Een onthullend groepsportret van Thomas Mann, zijn vrouw en zijn kinderen

De familie Mann is het prachtig vertelde, tragische verhaal van een gezin dat volledig wordt beheerst door de literaire roem van de vader, Thomas Mann. Zijn vrouw Katia zorgt dat hij ongestoord kan werken en schermt hem af voor zijn kinderen. De mooie zoon Klaus wil als schrijver zo beroemd zijn als zijn vader. Erika, de oudste dochter, bemint net zo hartstochtelijk als ze haat. De schuwe Golo zoekt zijn geluk ver van het gezin. Michael wil een groot musicus worden en vecht tegen jaloezie en overspannen verwachtingen.Vaders lieveling, Elisabeth, praat met dieren en wil de wereld redden. En allemaal roddelen ze over Monika. De broers en zussen experimenteren in de liefde en met drugs, verkwisten het geld van de ouders - en ontwikkelen zich tot serieuze tegenstanders van Hitler.Waarheen het lot hen ook leidt, de gezinsleden blijven elkaar trouw. En ze verraden elkaar.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen