De fotodetective
Hans Aarsman
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
24 januari 2012
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Fotografie als kunst (760.4)
NUR:
Kunst algemeen (640)
Codes
ISBN:
978-90-5759-453-3
EAN:
9789057594533
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
164 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Waarom vinden we een foto mooi? Waarom fotograferen we het ene wel en het andere niet? Aan de hand van hilarische en ontluisterende voorbeelden toont Hans Aarsman hoe voorgebakken onze blik is en wat we over het hoofd dreigen te zien. In dit aanstekelijke boek doet hij verslag van zijn zoektocht naar nieuwe manieren van kijken en fotograferen. Als een detective ontdekt hij op foto's kogelgaten, verdachte koffiemelk, verwijderde reclameborden en de man die schuilgaat achter de 'Warum?'-borden.

Hans Aarsman (1951) was een gevierd fotograaf toen hij besloot te stoppen met fotograferen. Tegenwoordig kijkt hij liever naar foto's van anderen. In navolging van Sherlock Holmes doet hij dat met een speurende blik, onder meer in zijn wekelijkse rubriek 'De Aarsman Collectie' in de Volkskrant. Eerder verscheen van hem het boek Ik zie ik zie.

'Aarsman ziet details die zonder zijn blik verborgen bleven, legt verbanden die anders niet worden gelegd, stelt onverwachte vragen en trekt bijzondere conclusies.'
Ronald Giphart

'Ik heb de ziekte van Aarsman. Weg is het wilde kijken, onbekommerd om mij heen loeren.'
Nico Dijkshoorn
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen