De grenstrilogie
Al de mooie paarden, De grens, Steden van de vlakte
Cormac McCarthy
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 april 2009
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The border trilogy
Jaar van uitgave:
1992
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Knopf
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-295-6764-0
EAN:
9789029567640
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
908 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Bevat: Al de mooie paarden. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 1994. - Vert. van: All the pretty horses. - New York : Knopf, 1992. - (The border trilogy ; vol. 1) ; De grens. - Oorspr. titel: De kruising. - 1995. - Vert. van: The crossing. - New York : Knopf, 1994. - (The border trilogy ; vol. 2) ; Steden van de vlakte. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 1999. - Vert. van: Cities of the plain. - New York : Knopf, 1998. - (The border trilogy ; vol. 3).
Annotatie
Bundeling van drie romans over de strijd om het bestaan van jonge Amerikaanse cowboys in ranches in de jaren dertig: Al de mooie paarden, De grens (eerder uitgebracht onder de titel De kruising) en Steden van de vlakte.
Flaptekst
De jongemannen in deze drie romans van Cormac McCarthy worden in de jaren dertig volwassen op ranches in het zuidwesten van de VS. Aan de andere kant van de grens lokt Mexico, met zijn desolate schoonheid en zijn wrede belofte van een plek waar dromen met bloed bekostigd worden.

In Al de mooie paarden steekt John Grady Cole de grens over op zoek naar werk als cowboy. Hij vindt een betrekking als paardentemmer, maar ook een noodlottige liefde. In De grens vangt Billy Parham een vrouwtjeswolf die de ranch onveilig maakte. In plaats van de wolf te doden, besluit hij een gevaarlijke reis te ondernemen om haar terug te brengen naar de bergen van Mexico. In Steden van de vlakte treffen de twee zwervers elkaar in een schitterende vertelling over vriendschap en liefde, een zwartomrande ode aan de Amerikaanse frontier.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Delen