De Holocaust en andere genociden
een inleiding
Barbara Boender
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Overige bijzondere onderwerpen (330.99)
NUR:
Oorlog en vrede (689)
Codes
ISBN:
978-90-896438-0-3
EAN:
9789089643803
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
176 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Achtergrondinformatie voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs over enkele genociden die in de twintigste eeuw plaatsvonden en de rol van het internationaal recht bij de bestraffing daarvan.
Flaptekst
Deze bundel beschrijft in begrijpelijke taal, kort en overzichtelijk vijf gevallen van genocide uit de twintigste eeuw, en de rechtsgang die daarop volgde.

Ook verkrijgbaar in het Engels met ISBN 9789089643810.

Genocide is een complex verschijnsel, met grote maatschappelijke gevolgen. Daders van genocide en massamoord worden in toenemende mate vervolgd door internationale tribunalen en gerechtshoven. Ook verdachten van misdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog worden nog altijd ter verantwoording geroepen voor hun daden. Om de Holocaust en andere genociden in het voortgezet onderwijs te kunnen behandelen is een behoorlijke dosis feitenkennis nodig.

Deze bundel beschrijft kort en overzichtelijk vijf gevallen van genocide uit de twintigste eeuw, en de rechtsgang die daarop volgde. Door illustraties, verwijzingen en het gebruik van puntsgewijze overzichten, en gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke literatuur, wordt inzicht gegeven in processen van genocide.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen